KUNDE
Varda Care

TYPE PROSESS
– Merkevarebygging
– Posisjonering

RESULTAT
- Kundens navn
- Revidert selskapsplattform

Vi har brukt Brand Valley både i utvikling av merkenavn, merkevarestrategi og posisjonering. For et oppstartsselskap med et helt nytt team har det vært viktig å ha en fasilitator som mestrer kunsten mellom styring av fremdrift og god takhøyde i diskusjoner. I vår prosess har alle bidratt, og prosessen har skapt et sterkt eierskap til merkevaren, merkeverdier og posisjonering.
— GEIR ØSTREM, DAGLIG LEDER, VARDA CARE

For en gjeng! Teamet i Varda Care. (Foto: Varda Care)  

For en gjeng! Teamet i Varda Care. (Foto: Varda Care)  

 
Varda Logo RGB Green-Primary.png
 

 KUNDEORIENTERING FRA BEGYNNELSEN AV

Kunde

Varda Care er et velferdsteknologiselskap som gir deg kunnskap og trygghet om din egen helse - uten at du merker det! Dette gjør de gjennom sensorteknologi som integreres i stoler og madrasser, og kontinuerlig måler fem ulike helseverdier. Helsedataene presenteres via en brukervennlig app, og større avvik varsles – til deg, pårørende eller andre omsorgspersoner. Selskapet ble etablert 2. januar 2020.

Mål

Den nye organisasjonen trengte et navn og en strategi som kunne bidra til å bygge en posisjon som en internasjonal merkevare. De ønsket å inkludere alle involverte i selskapet for å utvikle et konsept som var godt forankret internt.

Kontekst

Varda Care har sitt utspring i Helland Møbler. Dette er et selskap som bygger på over femti års erfaring i å levere møbler til helseinstitusjoner. Basert på innsikt om at eldre tilbringer store deler av dagen i stolene sine, ønsket de å skape en løsning som kunne hjelpe de eldre til å bli mer aktive og bevisste rundt deres helsetilstand. I samfunnet ser en trender som trekker i retning av oppmerksomhet rundt en sunn livsstil, samt den såkalte eldrebølgen og økt forventet levealder. I samarbeid med en rekke aktører ble det utviklet en løsning som kunne gjøre det mulig å bruke godstolen for å måle helsedata. 2 januar 2020 ble det opprettet et nytt selskap. Prosjektansvarlig hos Helland Møbler tok spranget og ble daglig leder i det nye firmaet. Det ble i løpet av våren ansatt tre personer til. Det nye firmaet trengte et navn, og de trengte en tydelig retning på hvordan de skulle bygge merkevaren.

Tilnærming

Digital workshop. Navnet “Varda Care” blir til.

Digital workshop. Navnet “Varda Care” blir til.

Selskapet ønsket å bygge teamet sitt samtidig som de også kom med det nye navnet. Planen var å kjøre dette som en serie med tre workshops, der vi startet med navnet og deretter flyttet oss til posisjonering. Den første workshopen var planlagt som en heldagsworkshop i Ålesund og skulle holdes 13. mars 2020.

12. mars bestemte den norske regjeringen seg for å stenge ned samfunnet på grunn av Covid-19. Vi ønsket likevel ikke å vente med å starte arbeidet. Derfor måtte workshopen raskt settes opp online. Dette betød at den kreative problemstillingen om å komme opp med en nytt navn for organisasjonen nå måtte løses digitalt. Det som var spennende med denne utfordringen, var at dette ville bli første gang teamet jobbet sammen.

En online-løsning på workshoper ga derimot muligheten til å dele opp prosessen i flere deler uten at dette ville medføre økte reisekostnader eller tapt tid. Heldagsworkshopen ble dermed delt inn i fire økter. Gjennom en periode på tre uker gjennomførte vi en ukentlig to-timers økt med idédugnader, research og diskusjoner før teamet stemte over navn. Verktøyene vi brukte til dette, var blant annet Teams, Trello og Google Docs. Det å jobbe digitalt ga også lett tilgang til deling underveis, samt at søk på nettet ble brukt som en del av idéutviklingen. Etter tre uker ble teamet enige om navnet Varda Care. Som en del av prosessen fikk vi også identifisert kjerneverdiene de ønsket å bygge selskapet på.

Fysisk workshop. Digitale relasjoner er overførbare til det virkelige liv.

Fysisk workshop. Digitale relasjoner er overførbare til det virkelige liv.

Neste gang vi møttes, hadde vi muligheten til å gjøre dette fysisk. Det var flott å kunne gjennomføre fysiske workshops igjen. I denne workshopen hadde vi to dager der vi utforsket den potensielle markedsposisjonen til Varda Care. Siden dette var en ny klient der vi tidligere bare hadde kommunisert digitalt, ble vi også overrasket over hvor enkelt det var å fortsette å samarbeide fysisk.

Resultat

Navnet på selskapet ble Varda Care, et navn som spiller på sin nordiske arv ved å bygge på det norrøne ordet «Varđa», som betyr «å verne om» eller «beskytte». Ordet har gitt navn til det tradisjonelle og effektive signalsystemet som baserer seg på å tenne bål på fjelltopper og har til hensikt å varsle om fare. «Care» referer til sektoren de jobber innenfor. Dette gjenspeiles i selskapets ønske om å hjelpe hver enkelt med å ligge et steg foran og å bidra til kunnskap og trygghet om egen helse.

Før workshopen hadde markedsansvarlig i firmaet laget et første utkast av merkevareplattformen. I posisjons-workshopen bearbeidet vi dette, og ytterligere noen brikker kom på plass. I løpet av to intensive arbeidsdager jobbet vi oss gjennom kundebehov, historier som skulle fortelles, og hvor de ser seg selv i landskapet av andre teknologiselskaper. En av hovedutfordringene de møtte, var at deres merkevare ikke tilhørte én produktkategori, men flere. Dette kan være krevende, da vi som mennesker forstår at verden er basert på kategorisering. Å utfordre etablert atferd er utfordrende, men kan også være givende for dem som klarer å holde seg i det på lang sikt. Det å fokusere på kundebehovene ble essensielt.

 
IMG_3736.jpeg

Varda Care var et utrolig inspirerende selskap å jobbe med. Prosjektet startet i en tid der vi alle var isolert i våre egne hjem, og viser at gjennom å se muligheter fremfor problemer kan en oppnå målsetningene en har satt, selv om det oppstår utfordringer underveis. 

Takk for et spennende samarbeid.


Les andre kundehistorier her.